Liczba postów: 154
Liczba wątków: 8
Czołem pracy Towarzyszom z Republiki Ludowej Szczęścia. Widzę że mamy wspólne forum więc trzeba się przywitać. Pochodzę z Ludowej Republiki Magnifikatu w której jestem burmistrzem miasta Belfer oraz sekretarzem w tamtejszym komitecie Partii.
Mamy na pewno ładną pogodę w Magnifikacie. Jak w Republice Szczęścia wygląda sprawa zakładów produkcyjnych związanych z rolnictwem i wsią?
/~/ Andrzej Krzyżtopor
Marszałek Najwyższego Zgromadzenia Ludowej Republiki Magnifikatu
Sekretarz Komitetu Miejskiego Partii Robotniczej w Belferze
Burmistrz miasta Belfer
Liczba postów: 69
Również witamy Towarzysza serdecznie i cieszymy się, że Towarzysz się przywitał
Jeżeli chodzi o sprawy zakładów produkcyjnych związanych z rolnictwem i wsią, to już w 2022 roku w RLS powstały gospodarstwa rolne należące do państwa. Na ten moment jednak jest to sprawa, którą należy doprecyzować, ponieważ nic, co by je wprowadzało w życie się nie zachowało do dnia dzisiejszego. Poza tym w RLS są aktualnie również inne sprawy do uzgodnienia, i to na nich lepiej byłoby w mojej opinii najpierw się skupić (tzn. np. podział administracyjny, ustawa o obywatelstwach itp.). W każdym razie myślę, że z pewnością doprecyzujemy tą kwestię prędzej czy później w Radzie Decyzji.
Liczba postów: 130
Liczba wątków: 31
Zdrastwujtie Towarzyszu!
Cieszymy się, że Towarzysz zawitał do nas. Jeśli chodzi o kwestię zakładów związanych z wsią i rolnictwem, to faktycznie, jest to kwestia do ustalenia jeszcze. Ale z uwagi na występujący w RLS socjalizm, to z pewnością będą własnością kolektywną ludzi pracy.
Towarzyszu Mateuszu dziękuję za powitanie mnie. Jestem zainteresowany współpracą z Republiką Szczęścia odnośnie rolnictwa i wsi. Kiedy będzie wiadomo o napisaniu ustawy o gospodarstwach?
/~/ Andrzej Krzyżtopor
Burmistrz miasta Belfer
Zdraswujtie Towariszcz Drenin! Bardzo się cieszę!
/~/ Andrzej Krzyżtopor
Burmistrz miasta Belfer
Liczba postów: 69
Postaramy się oczywiście to przegłosować tak szybko jak się da. Jeżeli będzie taka możliwość, to może i nawet uda nam się to przegłosować na II (najbliższym) posiedzeniu Rady Decyzji, lub ewentualnie na kolejnych posiedzeniach. W tym momencie dat najbliższych posiedzeń nie ma, lecz myślę, że uda nam się je zorganizować w dość niedalekim terminie (mowa o II posiedzeniu o ile już będzie pewność, że wszystkie ustawy do przegłosowania będą gotowe, oraz głosujący będą obecni). Nie wykluczone jednak jest to, że ustawa ta weszłaby w życie po kolejnych posiedzeniach. Postaram się jednak, aby została przegłosowana jeszcze na II posiedzeniu Rady Decyzji.
Kiedy będzie posiedzenie Rady Decyzji?
/~/ Andrzej Krzyżtopor
Burmistrz miasta Belfer
Liczba postów: 130
Liczba wątków: 31
Dobre pytanie, ale może już pojawi się na dniach, gdyż Towarzysz Brzęczyszczykiewicz kończy niektóre ustawy już.