Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przyłącz się do nas
Mam pytanie, a że jestem tu nowy to mogę nie wiedzieć. Czy ta partia to Jedyna słuszna partia Magnifikatu ? Nie widzę innych stąd pytanie.
Zamieszkanie: al. Czerwonego Sztandaru 20a, Mariuszowo, Ludowa Republika Magnifikatu.
Praca1: A. Railways, Stanowisko: Pracownik ochrony,
Praca2: Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Mariuszowie, Stanowisko: Kucharz w basenowym barze,
Odpowiedz
Dobre pytanie. Z punktu widzenia założeń ideologicznych państwa Partia Robotnicza Magnifikatu jest "Jedyną słuszną" partią.
Z kolei z formalnego punktu widzenia rzeczywiście jest ona jedyna, ponieważ inne partie się rozwiązały.
W Ludowej Republice Magnifikatu istniały jeszcze dwie inne partie:
1) Partia "Krzyż" była formacją o charakterze antykomunistycznym i narodowo-katolickim. Założył ją adam902 jeszcze w czasach gdy państwo operowało w ramach serwera online "Minecraft". Użytkownik/gracz "nie dożył" transformacji informatycznej państwa z serwera "Minecraft" na forum, w związku z tym nie miał okazji przyjąć typowo mikronacyjnego pełnego imienia i nazwiska.
2) Partia "Korona" (dawniej: Stowarzyszenie Dyficooliańskich Monarchistów) była również formacją antykomunistyczną i działała na rzecz ustanowienia monarchii w kraju. Odrobinę więcej można o niej poczytać w Archiwum forum.
[Obrazek: VKwO7Mx.png]
Odpowiedz
Ok, czyli pewne swobody obywatelskie jak i dostępność do różnych ideologii jest legalna. ?
Zamieszkanie: al. Czerwonego Sztandaru 20a, Mariuszowo, Ludowa Republika Magnifikatu.
Praca1: A. Railways, Stanowisko: Pracownik ochrony,
Praca2: Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Mariuszowie, Stanowisko: Kucharz w basenowym barze,
Odpowiedz
Tak, tego rodzaju działalność i inne swobody obywatelskie są legalne. Wspomina o tym art. VI ust. 1 i 2 Konstytucji Ludowej Republiki Magnifikatu
https://prmagnificat.jimdofree.com/akty-...nstytucja/
[Obrazek: VKwO7Mx.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości