Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CRASHday TV
Witajcie drodzy widzowie! Dzisiaj gościli u nas Szarak oraz Michaił. No tym razem ścigaliśmy się w ogromnym mieście Winktown oraz uczestniczyliśmy w podaj bombę gdzie ja i Michaił walczyliśmy o 1 pozycję. Musisz to zobaczyć na własne oczy!:

Ponadto po przebyciu połowy trasy Tour de Pollin, zrobiliśmy pierwszy wywiad dla CRASHday TV! Oto zobaczcie jak on wyglądał:

Leszek R-P:Cześć, witamy w pierwszym wywiadzie dla CRASHday TV. Naszym pierwszym gościem jest nie kto inny jak pan Henryk Wespucci.

Grzegorz Szarak: Dzień Dobry.

Henryk Wespucci: Dzień dobry Panom, dzień dobry telewidzom. Dziękuję za zaproszenie do programu.

Leszek R-P: Więc na początek jako pierwszy zadam pytanie, panie Henryku Wespucci co sądzisz o rozgrywkach w CRASHday TV?

Henryk Wespucci: Rozgrywki, jakich byliśmy świadkami, oglądając kolejne relacje zamieszczane na stacji CRASHday TV, które również starałem się śledzić to coś, czego niewątpliwie jeszcze nie było. Zupełna nowość, inne spojrzenie na sport mikronacyjny. Może czasami organizacja zawodów stwarzała wrażenia chaotycznych, ale mimo wszystko, wszystko wyglądało, lub starało się wyglądać dobrze i profesjonalnie.

Grzegorz Szarak: Dobrze. W takim razie przechodzimy do drugiego pytania. A oto i one: Czy Pana zdaniem prezydent powinien wspierać sport w FN, jeśli tak, to w jaki sposób?

Henryk Wespucci: Jak podkreślałem w swoim programie wyborczym, władze centralne powinny wspierać każdą inicjatywę obywatelską. Zarówno kulturalną, narracyjną, jak i sportową. Słowa dotrzymam, dlatego też sport, jak i inne formy aktywności pozapolitycznej będą rozwijane i odpowiednio wspierane, jeśli federacje sportowe, stowarzyszenia będą potrzebowały pomocy - my pomożemy. Państwo powinno pomagać zarówno w kwestiach finansowych, jak i organizacyjnych. Aparat centralny posiada pewne narzędzia, których nie posiadają organizatorzy takich inicjatyw, a ich użycie mogłoby ułatwić im życie.

Leszek R-P: No nie powiem, faktycznie to by ułatwiło organizatorom w robieniu tego typu imprez sportowych. No dobrze, a więc: Które zawody były dla pana ulubione?

Henryk Wespucci: Trudno mi powiedzieć, każde były zupełnie inne, a przygotowane na takim samym poziomie. Zawodnicy również, mogli się popisać umiejętnościami. Naprawdę nie wiem.

Grzegorz Szarak: Rozumiemy [Obrazek: smile.png]. A teraz następne pytanie: Gdzie chciałby Pan zobaczyć w przyszłości rozgrywki CRASHday TV?

Henryk Wespucci: Myślę, że pustynie Al Rajnu, jeżeli jeszcze tam nie gościły rozgrywki, byłyby dobrym miejscem. Tyle piachu... Coś po prostu wspaniałego!

Leszek R-P: No na pustynii Al Rajnu jeszcze nie odbywały się pokazy. No teraz może nieco trudniejsze pytanie: Czy pańskim zdaniem, zawodnicy biorący udział w CRASHday TV powinni być nagradzani, tak jak to było w przypadku pokazów w Bialenii?

Henryk Wespucci: Oczywiście. Jestem jak najbardziej za nagradzaniem najlepszych sportowców, jeśli tak można nazwać uczestników zawodów w CRASHday. W końcu oni, jak i sam organizator przyczyniają się do rozwoju sportu w Federacji Nordackiej.

Grzegorz Szarak: Dobrze. Teraz przejdźmy do kolejnego pytania. A oto i one: Jaka jest obecnie największa zaleta i wada Crashday TV?

Henryk Wespucci: Nie wiem, trudno mi powiedzieć. Jestem dyrektorem programowym największej grupy medialnej w Federacji Nordackiej - Volkiańskie Media S.A, więc może lepiej, żebym się na ten temat nie wypowiadał.

Leszek R-P: Rozumiemy. Na koniec chciałbyś kogoś pozdrowić?

Henryk Wespucci: Nie. Nie jestem jak każdy kretyn w telewizji, który na koniec mówi - pozdrawiam Was o słuchacze i dzieci Wy moje i mężonie ty mój. A niech spierdalają.

Grzegorz Szarak: Dziękujemy za ten wywiad. Do zobaczenia.

Leszek R-P: Do zobaczenia.

I tak właśnie wyglądał wywiad. Ponadto ogłaszam że pokazy w pustkowiach uznaję za zakończone! Następne pokazy odbędą się w Dreamlandzie, a następnie potem w Baridasie!

A tak wygląda obecnie Tour de Pollin:
1.Doctrina(Zakończona)
2.Volkian(Zakończona)
3.RZP(Zakończona)
4.Egvalland(Zakończona)
5.Bialenia(Zakończona)
6.Pustkowia(Zakończona)
7.Dreamland(W trakcie)
8.Baridas
9.Teutonia
10.Starosarmacja
11.Sclavinia