13-02-2023, 23:19
IV rocznica nawiązania stosunków magnifikacko-winkulskich
|
13-02-2023, 23:27
Prezydent Ludowej Republiki Magnifikatu Tarsycjusz Operar wzniósł toast za Drogiego Gościa Alfreda:
Cytat:Wasza Ekscelencjo,
13-02-2023, 23:36
Towarzysze! Bracia i Siostry!
Przyczyną wywalczenia wolności i niepodległości dla kraju są sami jej obywatele. Wszyscy ludzie muszą wzmocnić pod każdym względem pomoc dla naszej przyjaźni, przyjaźni między Republiką Ludową Magnifikatu a Związkiem Winkulskim! Zmobilizujmy wszystkie nasze siły i środki, aby IV rocznica nawiązania stosunków dyplomatycznych stała się tylko przyczynkiem obopólnego rozwoju. Produkujmy więcej żywności, sukna, węgla, stali i innych towarów, abyśmy używali ich najbardziej ekonomicznie, aby szybko rozgromić agresorów i zmocnijmy dyscyplinę pracy. Osiągniemy wielkie wyczyny pracy i szybko odbudujemy zniszczone przez nią przedsiębiorstwa przemysłowe bombardowania w celu zwiększenia produkcji wojennej. Zachowajmy ostrość czujność i uczyńmy z naszych tyłów fortecę nie do zdobycia.
/-/ Adam Wojtała
~ członek Biura Politycznego Komitetu Centralnego Partii Robotniczej Magnifikatu
14-02-2023, 01:59
Szanowni!
Rocznica, jaką dzisiaj świętujemy jest niewiarygodnie ciekawym wydarzeniem na arenie międzynarodowej. Nieczęsto bowiem świętuje się tak silne związki, jak przyjaźń Winkulijsko-Magnifikacka. Ta, pomimo różnych wyzwań, jakie były przed nią stawiane cały czas trwa. Nieprzerwanie, przez ponad 4 lata. Jest to święto, które koniecznie musi odbić się echem po salonach mikroświata.
Dzisiejsza uroczystość jest dowodem na to, że Prezydent urzędujący w Mariuszowie, jak i Ja, jako Król Związku Winkulijskiego, pełniący obowiązki w Kanugardzie darzymy się, jak i swoje narody wielką sympatią, która zdecydowanie wpływa również na postrzeganie naszych narodów przez obywateli. Cieszę się, że mogę dzisiaj gościć w Mariuszowie i mam nadzieję, że jeszcze wiele wizyt przyjdzie nam wspólnie z Towarzyszem Operarem odbyć.
Dziękuję wszystkim za obecność na obchodach. Wierzę, że jest to kolejny krok w kierunku rozwoju międzynarodowej współpracy oraz ogromny postęp dotyczący budowy silnej i solidarnej Nordaty, na której w przyjacielskim gronie z przyjemnością można postawić stopę.
14-02-2023, 02:13
Wasza Ekscelencjo, Drogi Alfredzie, jeśli mogę sobie pozwolić, Dziękuję Tobie za przybycie i każde słowo. Nie przypominam sobie żadnych negatywnych doświadczeń personalnych. Niech żyje przyjaźń Magnifikatu i Winkulii! Niech żyje Alfred Fabian von Tehen-Dżek! Prezydent Tarsycjusz Operar stuknąwszy się kieliszkami z Królem Związku Winkulskiego zawołał tow. Andrzeja Krzyżtopora, który przyniósł wielki przedmiot wielkości prostokąta, który był zasłonięty płótnem. Prezydent zerwał płótno i ukazał się wizerunek Króla Alfreda Fabiana von Tehen-Dżeka wzorowany na portretach Prezydenta Tarsycjusza Operara jako przywódcy państwa socjalistycznego. Szanowny Alfredzie, Wielki Portret dla człowieka o Wielkim Sercu. Czy w socjalizmie, czy w kapitalizmie, czy w monarchii Najwyższy Przywódca służy Ludziom. Wszystkiego dobrego! PS: Po zmniejszeniu obrazka jakość jest lepsza
14-02-2023, 02:14
Tow. Wojtała przechadza się w trakcie bankietu po sali i rozmawia z zaproszonymi gośćmi.
14-02-2023, 02:31
Alfred wziął z pobliskiego stołu jeszcze nietknięty dotychczas kieliszek i wzniósł toast razem z Tow. Tarsycjuszem Operarem.
- Za przyjaźń - uśmiechnął się, po czym zasmakował magnifikackiego alkoholu. Miał w sobie coś wyjątkowego, czego nie miały trunki w królewskich piwnicach. Gdy jego oczom ukazał się wielki obraz, który przygotowali dla niego gospodarze, nie mógł im uwierzyć. Był okazały i jednocześnie doskonale oddawał jego prawdziwy wizerunek. I uchwycenie tego błysku w oku. Majstersztyk. - Towarzysze. DZIĘKUJĘ! - pozytywne emocje dały za wygraną. - aż mi wstyd teraz, że z pustymi rękoma przyleciałem. Powinienem pomyśleć, żeby chociaż beczułkę dobrego wina z piwnicy wytoczyć i zapakować na statek powietrzny.
15-02-2023, 01:33
16-02-2023, 03:49
Nie mogę się doczekać kolejnej rocznicy
/~/ Andrzej Krzyżtopor
Marszałek Najwyższego Zgromadzenia Ludowej Republiki Magnifikatu
Sekretarz Komitetu Miejskiego Partii Robotniczej w Belferze
Burmistrz miasta Belfer
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości